V čajovně si můžete vychutnat lahodné čaje Sonnentor.
10.00 Jana Černá - O raw food – pohled zdravýma očima a s nohama na zemi
- Vysvětlení a krátký úvod o vitariánství
- O kombinacích potravin (ovoce, zelenina, oleje, ořechy, semínka..)
- O životním stylu, založeném na syrové stravě
- O receptech a inspiraci
- Zdravý životní styl mýma očima
Jana Černá je nutriční gastronomka a zakladatelka projektu Zásadně zdravě, v rámci kterého se snaží šířit a propagovat zdravý pohled na výživu a životní styl obecně.
Jana vám připraví pravé raw cuketové hody:
- Raw sushi s cuketou a slunečnicovými semínky
- Veganský cuketový krém
- Raw cuketové špagety s rajčatovým pestem
- Jablečno-cuketový mošt
- Raw čokoládovo-cuketové řezy
11.00 Margit Slimáková - Zdravá výživa dětí
Margit je známá a uznávaná odbornice na výživu a zdravotní prevenci. Je odborným garantem iniciativy Skutečně zdravá škola.
12.30 Povídání s Kuchařkou ze Svatojánu
Zuzana Čítková, správce našeho facebookového profilu, si bude povídat s Evou Francovou alias Kuchařkou ze Svatojánu. O čem? O vaření, receptech, nové knize, životě.
Evu můžete znát z jejího blogu a facebooku, kde jí sleduje více než 45 tisíc fanoušků. Je báječná kuchařka, napsala knihu receptů a úvah, na Biodožínkách bude první příležitost si knihu zakoupit a nechat podepsat.
13.30 Prof. Vladimír Král, DSc. - Jak se vlastně poznají funkční potraviny a co v mém těle dělají
Přednáší profesor analytické chemie Vysoké školy chemicko-technologické, vedoucí Laboratoře molekulárního rozpoznávání v Praze, ředitel vědy a výzkumu Zentiva/Sanofi, autor několika vědeckých objevů, patentů, článků a publikací.
15.00 Lubomíra Chlumská, Otakar Jiránek - Sója, maso a dvě planety
Kolik potravin dokáže člověk na Zemi vyprodukovat? Stačí to, bude to stačit? O ekologických tématech souvisejících s jídlem bude mluvit (a hodně grafů ukazovat ) Lubomíra Chlumská, šéfredaktorka časopisu Dobroty, spolu s Otakarem Jiránkem, zakladatelem a ředitelem Country Life.