Součástí je čajovna, kde si můžete vychutnat lahodné čaje Sonnentor
10.30 hod. Slepice v nouzi - Petr Dobrý
11.00 hod. Konvenčně nebo bio - specialistka na zdravotní prevenci a výživu Margit Slimáková a propagátorka biopotravin a zdravého vaření Zdeňka Kolláriková
12.00 hod. Pesticidy v potravinách - Otakar Jiránek, ředitel společnosti Country Life
13.00 hod. Povídání s Evou Francovou, Kuchařkou ze Svatojánu
13.45 hod. Člověk je na světě pro druhé - jak pracují dobrovolnická centra Adry v ČR - Michal Čančík
14.15 hod. Epigenetika - za co mohou geny a za co moje výživa - Jozef Čupka a Luděk Bouška
Účastníci workshopu Odpovědná spotřeba se prostřednictvím interaktivního programu dozvědí, jakým způsobem a za jakých podmínek se vyrábí určité druhy zboží (oblečení, elektronika, elektřina a čisticí prostředky), jaká pozitiva a jaká negativa výroba, distribuce a užívání tohoto zboží přináší, zda a případně jaký máme vliv na druh a množství spotřebovaného zboží, jak svým spotřebitelským chováním můžeme ovlivnit životní prostředí a život lidí zapojených do výrobního procesu.
16.30 hod. Fair trade a bio - jaké opravdové příběhy podpoříte nákupem fair trade produktů - Hana Chorváthová, ředitelka Fairtrade Česko a Slovensko